Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Honnan tudjuk ha valakit megszállt 1 szellem?

 Két fajta lény szállhat meg minket, az egyik az itt ragadt lélek - ő egy halott ember lelke -, a másik egy ördögi lény - ő az, aki szembeszegült a Mindenség Atyjának akaratával. 

Ha házunkat szállja meg, annak jelei lehetnek: furcsa neszek, lépések, nyikorgás, kopogás bútorokban vagy falon,tárgyak eltűnése, majd felbukkanása egy valószínűtlen helyen,reggeli nehéz ébredés - és nem a késői fekvés vagy hajnalig tartó bulizás miatt -, megmagyarázhatatlan rossz érzések a lakásban, ok nélküli hűvös fuvallat, illatok, szagok, ismeretlen áporodott bűz, amit nem tudunk megmagyarázni.  

Ha egy itt ragadt lélek szállja meg testünket, annak jele lehet az indokolatlanul kialakult fáradság, levertség, depresszió, ritkán eredményezhet zavarodottságot és skrizofréniát. 

 

 

Ha egy ördögi lény szállja meg testünket szélsőséges érzelmi megnyilvánulásokat, folyamatos halál iránti vágyat, gyakori görcsös fej- vagy gyomorfájást, megmagyarázhatatlan fájdalmakat vagy sérüléseket tapasztalhatunk. 


Hogy miért szállnak meg minket vagy házunkat?


Az emberi test halála után a léleknek 42 napra elegendő energiája marad arra, hogy átkeljen a fénybe vagyis hazatérjen. Ha ezt nem teszi meg a 42. napon, az energiái elfogynak és itt ragad ebben a világban. Ahhoz, hogy energiához jusson világunkban lopnia kell, melyet csak élő emberi testből szerezhet meg, így lesz belőle megszálló. 


Exorciónak nevezzük azt a fajta szelleműzést vagyis ördögűzést, amelyet az ördög  által megszállott embereken hajtanak végre csakis papok, vagy püspökök, akik hivatalos jogosítvánnyal rendelkeznek.


Az exorció nem más mint imádkozás a megszállott lelkéért valamint a pap vagy püspök beszélgetése magával az ördöggel. 


Egy XV. Századi recept alapján házunkból kiűzhetjük a gonoszt ünnepléssel, imádkozással, szent olajjal kevert bor fogyasztásával vagy talizmánok viselésével. 


Egy másik recept szerint kapor, só, ánizs és ökörfarkkóró keverékének szétszórásával űzhetjük szellemünket házunkból. 


Tibetben a lámák azt tartják, hogy kiűzhetik a beteg lelkéből az ártó szellemet egy csöpa segítségével, amely a beteg személyt ábrázoló tésztából gyúrt hasonmás.